Om Runda Upp / Hjälporganisationer

ATT VÄLJA HJÄLPORGANISATION

VILKA HJÄLPORGANISATIONER KAN DU VÄLJA?

För oss på Runda Upp är det viktigt att samarbeta med seriösa hjälporganisationer. Många av dem är 90-kontrollerade, det vill säga att de är beviljade och övervakade av Svensk Insamlingskontroll. De har ett postgironummer som börjar med siffrorna 90. Även FRII, Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, samlar 90-kontrollerade organisationer.

Med det sagt, arbetar vi även med organisationer som inte har ett 90-konto och som gör ett seriöst välgörenhetsarbete över hela världen. Du ska känna dig trygg i att din insats, både som handlare och som givare, går till de ändamål du valt.

VILKET ÄNDAMÅL VILL DU STÖTTA?

Ibland är det glasklart vad ditt företag vill stötta för ändamål, ibland är det svårare att veta. Fundera över vad som kan stötta ditt företags värdegrund och den målgrupp du har, så är du en bit på väg. När ändamålet ligger nära det din målgrupp och din verksamhet står för blir det oftast bäst resultat. Vi agerar gärna bollplank i valet av hjälporganisation.  

Ett annat hett tips är att kontakta Charity Rating, som är en opartisk organisation som granskar och arbetar med utveckling av den ideella sektorn. Charity Rating samlar information om hundratals ideella organisationer och deras arbete, så att du lättare kan jämföra och välja den aktör som förvaltar ditt bidrag bäst.

 

Vilken hjälporganisation ska du välja?


Copyright © Runda Upp i Sverige AB